Orde van het Klassieke Rozenkruis

Fama Fraternitatis

Mijn zelf zit aan de oevers van de levenszee, wachtend op de boot van de ziel.

Op elke 1e zondagochtend van de maand om 10.30 uur organiseert de Orde van het Klassieke Rozenkruis Fama Fraternitatis een voor iedereen toegankelijke Open Bijeenkomst, kosteloos en vrijblijvend. Voel je altijd van harte welkom!  De eerstvolgende Open Bijeenkomst is op zondag 6 september 2020 om 10.30 uur aan de Prof. Cornelissenstraat 306 in Nijmegen. Binnenkort staat op deze website ook het thema van die bijeenkomst. Bellen mag altijd op 024-202 202 2

Voor wie zijn de Klassieke Rozenkruisers?

Voor allen die zich daartoe geroepen voelen. Let wel: hoewel de gnostieke wetenschap in haar teksten soms een niet alledaags taalgebruik hanteert, zijn wij voor iedereen te begrijpen! Wij zijn immers een school, een Geestesschool, en je bent bij ons om te léren en te ervaren! Of je nu alleen lager onderwijs hebt genoten of academisch bent opgeleid, het gaat in de eerste plaats om je zíelepersoonlijkheid die bewust worden mag. 

Je opleidingsniveau doet dus niet ter zake. Wij hebben interesse in elkaar, het gaat er bij ons niet om wat je allemaal wel of niet weet. Je maakt bij ons kennis met de Gnosis, een hartekennis. Alle mogelijke volkeren, bestaand of al eeuwen niet meer bestaand, hebben of hadden gnostieke kennis. Daarom is er tussen al die verschillende gnostieke stromingen nooit ruzie geweest! Van Bogomielen tot Katharen, van Indiase tot Chinese gnostiek, de woorden zijn anders maar waar het om gaat is hetzelfde. 

Wij - de Klassieke Rozenkruisers - werden bekend in het oude Europa in het begin van de Gouden ofwel de 17e eeuw. Een nog oudere wortel gaat terug naar de Katharen die rond de 12e en 13e eeuw in de zuid-Franse gebieden leefden. En als je nóg verder de geschiedenis ingaat kom je in de tijd van Jezus de Christus.  Versluierd in de Evangeliën vind je dat terug. Wat opener - en daarmee iets mysterieuzer -  vind je dat terug in onder andere het Thomas Evangelie. 

Kortom: als Leerling van de Klassieke Rozenkruisers ga je veel leren, ervaren en ontdekken. Je kijk op je leven en op hét leven raakt verdiept. Leven en dood worden besproken, zoals de eeuwenoude gnostieke tradities dat uitleggen. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Vrijheid van denken staat bij ons hoog in het vaandel. Welkom!

School voor Gnostiek: een laagdrempelig begin! 

Vanaf september 2020 is het ook mogelijk om een cursus van 10 lessen in de gnostiek te volgen. Deze worden 2 x in de maand gehouden in Wijchen of Nijmegen. Het volgen van deze cursus is geheel vrijblijvend in de zin dat de cursist nergens lid van hoeft te worden. Wil je meer weten? Bel naar 024-202 202 2 of app 06-553 007 52 en vraag de digitale folder aan! 

Onder het tabblad Bijeenkomsten – Open Bijeenkomst vindt u meer informatie over onze Open Bijeenkomsten.