Orde van het Klassieke Rozenkruis

Fama Fraternitatis

Elke schone gedachte is als een bloem, waarvan men de kortstondigheid betreurt.

OPEN BIJEENKOMSTEN.

Op dit moment zijn er geen activiteiten. Zodra deze weer beginnen worden deze hier vermeld.

GNOSTISCHE AVONDCURSUSSEN.

Bij voldoende belangstelling wordt in Wijchen een cursus verzorgd: ;'Gnosis in de Nieuwe Tijd'. Deze cursus vormt een eventuele opstap naar het lidmaatschap van de Orde van het Klassieke Rozenkruis. De lessen zijn van 19.45 tot 21.45 uur. Het zijn 7 lessen óm de 2 weken. Lesbijdrage totaal: € 79,=. Er is een studieboek, dat kost € 17,=.  na aanmeldingen worden (in overleg indien mogelijk) data vastgesteld.

Interesse? Mail even naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel vrijblijvend 06-553 007 52. Welkom!

Genezing begint bij heelmaking!

In de Evangeliën horen wij Jezus zeggen: Waar twee of meer in Mijn naam verenigd zijn, daar zal ik verschijnen. Dat 'verenigen' is niet alleen tússen de mensen, maar ook het 'verenigen' van de vele aspecten in jezelf. Zolang er geen eenheid ín jezelf is, is genezing niet eenvoudig. In het Duits klinkt geneeskunde in gnostische zin veel treffender: Heilkunde: de kunst van het heel maken, jezelf heel maken. Dat 'heel' of 'Heil' is het stamwoord van ons 'heilig'. De hele mens is een heilig mens. Het jezelf verenigen met gnostische geestverwanten maakt de weg naar heelmaking in jezelf ook gemakkelijker. Er is dan een verenigd gnostiek krachtveld waar je deel van uitmaakt. Dat werkt heilzaam voor lichaam en geest. Het zich 'in een verenigd krachtveld' richten op de Gnosis is dus ook goed voor je gezondheid! 

Voor wie zijn de Klassieke Rozenkruisers?

Voor allen die zich daartoe geroepen voelen. Let wel: hoewel de gnostieke wetenschap in haar teksten soms een niet alledaags taalgebruik hanteert, zijn wij voor iedereen te begrijpen! Wij zijn immers een school, een Geestesschool en je bent bij ons om te léren en te ervaren! Of je nu alleen lager onderwijs hebt genoten of academisch bent opgeleid, het gaat in de eerste plaats om je zíelepersoonlijkheid die bewust worden mag. 

Je opleidingsniveau doet dus niet ter zake. Wij hebben interesse in elkaar, het gaat er bij ons niet om wat je allemaal wel of niet weet. Je maakt bij ons kennis met de Gnosis, een hartekennis. Alle mogelijke volkeren, bestaand of al eeuwen niet meer bestaand, hebben of hadden gnostieke kennis. Daarom is er tussen al die verschillende gnostieke stromingen nooit ruzie geweest! Van Bogomielen tot Katharen, van Indiase tot Chinese gnostiek, de woorden zijn anders maar waar het om gaat is hetzelfde. 

Wij - de Klassieke Rozenkruisers - werden bekend in het oude Europa in het begin van de Gouden ofwel de 17e eeuw. Een nog oudere wortel gaat terug naar de Katharen die rond de 12e en 13e eeuw in de zuid-Franse gebieden leefden. En als je nóg verder de geschiedenis ingaat kom je in de tijd van Jezus de Christus.  Versluierd in de Evangeliën vind je dat terug. Wat opener - en daarmee iets mysterieuzer -  vind je dat terug in onder andere het Thomas Evangelie. 

Kortom: als Leerling van de Klassieke Rozenkruisers ga je veel leren, ervaren en ontdekken. Je kijk op je leven raakt verdiept. Leven en dood worden besproken zoals de eeuwenoude gnostieke tradities dat uitleggen. Doe eens mee met onze cursus. Vrijheid van denken staat bij ons hoog in het vaandel. Welkom!

 

 

 

Onder het tabblad Bijeenkomsten – Open Bijeenkomst vindt u meer informatie over onze Open Bijeenkomsten.