Orde van het Klassieke Rozenkruis

Fama Fraternitatis

Introductie

Hoewel de Gnostieke wetenschap in haar teksten soms een niet alledaags taalgebruik hanteert en zij bij een eerste kennismaking wellicht wat moeilijk overkomt, is de Gnostieke taal op zichzelf erg eenvoudig. Zij is namelijk de universele taal van het hart. En deze taal is met wat aanwijzingen voor iedereen te begrijpen ongeacht of u alleen lager onderwijs hebt genoten of dat u academisch bent opgeleid.

Als Gnostieke Geestesschool willen we graag deze aanwijzingen aanreiken aan iedereen die zich daartoe geroepen voelt. En, we leren ook graag van u. Onze Geestesschool bestaat namelijk uitsluitend uit leerlingen. Waarom? Omdat de taal van het hart geen individuele taal is maar een collectieve taal. Het gaat om onze ziele-persoonlijkheid die bewust worden mag van haar verbinding met haar naaste én met het wezen Gods (of welke naam we hier ook maar aan willen geven).

Uw opleidingsniveau doet dus niet ter zake. Wij hebben interesse in elkaar, het gaat er bij ons niet om wat u allemaal wel of niet weet. U maakt bij ons kennis met de Gnosis, een harte-kennis. Alle mogelijke volkeren, bestaand of al eeuwen niet meer bestaand, hebben of hadden Gnostieke kennis. Daarom is er tussen al die verschillende Gnostieke stromingen nooit ruzie geweest. Van Bogomielen tot Katharen, van Indiase tot Chinese Gnostiek, de woorden zijn anders maar waar het om gaat is steeds hetzelfde.

Wij, als Rozenkruisers, werden bekend in het oude Europa in het begin van de Gouden ofwel 17e eeuw. Een nog oudere wortel gaat terug naar de Katharen die rond de 12e en 13e eeuw in de zuid-Franse gebieden leefden. En als u nóg verder de geschiedenis ingaat komt u in de tijd van Jezus de Christus. Versluierd in de Evangeliën vindt u dat terug. Wat opener, en daarmee iets mysterieuzer, vind u dat terug in o.a. het Thomas Evangelie en in de vele traktaten uit de Nag Hammadi geschriften.

Kortom: als leerling van de Orde van het Klassieke Rozenkruis Fama Fraternitatis gaat u veel leren, ervaren en ontdekken. Uw kijk op uw leven en op hét leven raakt verdiept. Leven en dood worden besproken, zoals de eeuwenoude Gnostieke tradities dat uitleggen. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Vrijheid van denken staat bij ons hoog in het vaandel. Welkom!

Onder het tabblad Bijeenkomsten vindt u meer informatie over al onze Bijeenkomsten. Onder het tabblad Organisatie – Leerlingen vindt u meer informatie over het leerlingschap.

Vragen? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 024-2022022