Orde van het Klassieke Rozenkruis

Fama Fraternitatis

Open Bijeenkomst

Op elke 1e zondagochtend van de maand om 10.30 uur organiseert de Orde van het Klassieke Rozenkruis Fama Fraternitatis een voor iedereen toegankelijke Open Bijeenkomst, kosteloos en vrijblijvend. Voel je altijd van harte welkom!   Tot nader orde zijn vanwege de CORONA-CRISIS alle bijeenkomsten komen te vervallen. Leden van onze Orde krijgen schriftelijk bericht, en zodra wij menen dat wij weer data kunnen vastleggen worden die op deze website vermeld. Bellen mag altijd op 024-202 202 2

Eerstvolgende Open Bijeenkomst (VOL!):

  • ZONDAG 5 JULI 2020 om 14.00 uur:  Paracelsus: arts, alchemist en Rozenkruiser (deze groep is vol! Als je je aanmeldt kom je op een wachtlijst of op een lijst voor een volgende keer). Paracelsus mag beschouwd worden als een der grootste artsen die het oude Europa heeft voortgebracht. Als mysticus inspireerde hij velen, maar als alchemist werd hij verketterd door de toenmalige Kerk. En hoewel de moderne farmacie van vandaag hem volledig verraden heeft, heeft ze haar ontstaan wel aan hem te danken. Want Paracelsus rekende af met allerlei bijgelovige praktijken die de Middeleeuwse geneeskunde tot een gruwelijk systeem maakte. Hij was nauwkeurig en betrok de geest van de mens volledig in zijn medisch werk. Wij zijn heel blij dat de vertaalster van zijn oorspronkelijk werk, Elke Bussler, deze lezing zal verzorgen. 
  • In het eerste gedeelte wordt een algemene inleiding gegeven in het werk van Paracelsus, zijn mens- en wereldbeeld. Een aantal begrippen uit de paracelsische kosmos zullen langskomen, zoals filosofie, astronomie, anatomie, hemel, ster, mens, geest. Woorden die iedereen kent, maar die bij Paracelsus een heel eigen betekenis krijgen. In het tweede gedeelte zal dit wat concreter worden uitgewerkt aan de hand van de vijfvoudige oorsprong van ziekte.  Liefhebbers kunnen ook boeken van Paracelsus aanschaffen (let wel: dan alleen contant betalen, geen pin). De lezing is kosteloos en vrijblijvend, we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs.  Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 024-202 202 2 of app: 06-553 007 52. Wacht altijd op de bevestiging svp!

Voor wie zijn de Klassieke Rozenkruisers?

Voor allen die zich daartoe geroepen voelen. Let wel: hoewel de gnostieke wetenschap in haar teksten soms een niet alledaags taalgebruik hanteert, zijn wij voor iedereen te begrijpen! Wij zijn immers een school, een Geestesschool, en je bent bij ons om te léren en te ervaren! Of je nu alleen lager onderwijs hebt genoten of academisch bent opgeleid, het gaat in de eerste plaats om je zíelepersoonlijkheid die bewust worden mag. 

Je opleidingsniveau doet dus niet ter zake. Wij hebben interesse in elkaar, het gaat er bij ons niet om wat je allemaal wel of niet weet. Je maakt bij ons kennis met de Gnosis, een hartekennis. Alle mogelijke volkeren, bestaand of al eeuwen niet meer bestaand, hebben of hadden gnostieke kennis. Daarom is er tussen al die verschillende gnostieke stromingen nooit ruzie geweest! Van Bogomielen tot Katharen, van Indiase tot Chinese gnostiek, de woorden zijn anders maar waar het om gaat is hetzelfde. 

Wij - de Klassieke Rozenkruisers - werden bekend in het oude Europa in het begin van de Gouden ofwel de 17e eeuw. Een nog oudere wortel gaat terug naar de Katharen die rond de 12e en 13e eeuw in de zuid-Franse gebieden leefden. En als je nóg verder de geschiedenis ingaat kom je in de tijd van Jezus de Christus.  Versluierd in de Evangeliën vind je dat terug. Wat opener - en daarmee iets mysterieuzer -  vind je dat terug in onder andere het Thomas Evangelie. 

Kortom: als Leerling van de Klassieke Rozenkruisers ga je veel leren, ervaren en ontdekken. Je kijk op je leven en op hét leven raakt verdiept. Leven en dood worden besproken, zoals de eeuwenoude gnostieke tradities dat uitleggen. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Vrijheid van denken staat bij ons hoog in het vaandel. Welkom!

 

Onder het tabblad Bijeenkomsten – Open Bijeenkomst vindt u meer informatie over onze Open Bijeenkomsten.