Orde van het Klassieke Rozenkruis

Fama Fraternitatis

Open Bijeenkomst

Op elke 1e zondagochtend van de maand om 10.30 uur organiseert de Orde van het Klassieke Rozenkruis Fama Fraternitatis een voor iedereen toegankelijke Open Bijeenkomst, kosteloos en vrijblijvend. Voel je altijd van harte welkom! 

De data voor de komende periode zijn:

  • zondag 2 februari 2020
  • zondag 1 maart 2020
  • zondag 5 april (dán aanvang 14.00 uur).

De eerstvolgende OPEN BIJEENKOMST is dus op zondag 2 februari 2020, aanvang 10.30 uur.  We eindigen rond 12.00 uur. Daarna is er voor Kompas-leerlingen of voor hen die zich daarvoor ingeschreven hebben een extra Gnostieke cursus van 12.30 tot ca. 14.30 uur. De bijeenkomsten zijn aan de Professor Cornelissenstraat 306 te Nijmegen in het gebouw van de Remonstrantse Kerk. Ruim een kwartier voor aanvang is de deur al open. Vragen? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-553 007 52. Indien u wenst kunnen wij u ook maandelijks een geheel vrijblijvende uitnodiging zenden!

Het onderwerp van de bijeenkomst van 2 februari is: het Gnostieke Stralingsveld. Wij worden steeds meer geconfronteerd met electromagnetische stralingsvelden, zoals de 5G. Hoe kunnen wij daar gnostisch naar kijken? Hoe kunnen wij in deze moderne tijd omgaan met de oeroude leer der Gnosis?

Voor wie doen wij dit?

Wij doen dit voor allen die zich daartoe geroepen voelen. Let wel: hoewel de gnostieke wetenschap in haar teksten soms een niet alledaags taalgebruik hanteert, zijn wij voor iedereen te begrijpen! Wij zijn immers een school, een Geestesschool, en je bent bij ons om te léren en te ervaren! Of je nu alleen lager onderwijs hebt genoten of academisch bent opgeleid, het gaat in de eerste plaats om je zíelepersoonlijkheid die bewust worden mag. 

Je opleidingsniveau doet dus niet ter zake. Wij hebben interesse in elkaar, het gaat er bij ons niet om wat je allemaal wel of niet weet. Je maakt bij ons kennis met de Gnosis, een hartekennis. Alle mogelijke volkeren, bestaand of al eeuwen niet meer bestaand, hebben of hadden gnostieke kennis. Daarom is er tussen al die verschillende gnostieke stromingen nooit ruzie geweest! Van Bogomielen tot Katharen, van Indiase tot Chinese gnostiek, de woorden zijn anders maar waar het om gaat is hetzelfde. 

Wij - de Rozenkruisers - werden bekend in het oude Europa in het begin van de Gouden ofwel de 17e eeuw. Een nog oudere wortel gaat terug naar de Katharen die rond de 12e en 13e eeuw in de zuid-Franse gebieden leefden. En als je nóg verder de geschiedenis ingaat kom je in de tijd van Jezus de Christus.  Versluierd in de Evangeliën vind je dat terug. Wat opener - en daarmee iets mysterieuzer -  vind je dat terug in het Thomas Evangelie. 

Kortom: als Leerling van de Klassieke Rozenkruisers ga je veel leren, ervaren en ontdekken. Je kijk op je leven en op hét leven raakt verdiept. Leven en dood worden besproken, zoals de eeuwenoude gnostieke tradities dat uitleggen. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Vrijheid van denken staat bij ons hoog in het vaandel. Welkom!

 

Onder het tabblad Bijeenkomsten – Open Bijeenkomst vindt u meer informatie over onze Open Bijeenkomsten.