Orde van het Klassieke Rozenkruis

Fama Fraternitatis

Bibliotheek

De Orde van het Klassieke Rozenkruis Fama Fraternitatis beschikt over een bibliotheek van ongeveer 4500 boeken. De basis van de bibliotheek bestaat uit de persoonlijke nalatenschap van de heer Henk Leene en mevrouw Mia Leene. De bibliotheek bestaat naast meertalige boeken op het gebied van Geschiedenis en Wetenschap, Natuur en Gezondheid en Religie en Esoterie, ook uit documenten van door hen persoonlijk geschreven boeken, voordrachten, conferenties en cursussen. En ze bevat veel persoonlijk foto- en dia-materiaal alsmede een voorraad door hen geschreven onverkochte boeken.

De Orde van het Klassieke Rozenkruis vindt haar doel en taak in het hedendaags weergeven van de Universele Fama en de Confessio van de Broederschap der lofwaardige orde van het Rozekruis uit de 17e eeuw. Zij is echter eveneens een voortzetting van de door Henk en Mia Leene opgezette Gnostieke Geestesschool. Het door hen gebezigde credo “onderzoek alles en behoud het goede” wordt dan ook volledig omarmd door de Orde en haar bibliotheek.

De bibliotheek kan gezien worden als het kennisinstituut van de Orde. Deze kennis is bedoeld ter vervolmaking en eindiging van de kennisstroom die ook wel ‘Pistis’ genoemd wordt. Dit is het voorportaal van het opgaan in de wijsheidsstroom, ook wel ‘Sophia’ genoemd. Beide stromingen vormen het kruis der bevrijding welke ons terug kan voeren naar de Bron van ons bestaan. Dit wordt samengevat in de volgende woorden van onze naamgever Christiaan Rozenkruis: “Summa Scientia nihil Scire”, “de hoogste wijsheid is, niets te weten”.

De bibliotheek is nog in opbouw. Ze is dan ook slechts op afspraak te bezoeken door Fama- en Confessio-leerlingen. Op termijn hopen we haar toegankelijk te maken voor alle zoekenden en belangstellenden.

De bibliotheek zal uitgebreid gaan worden met boeken van leerlingen, legaten, schenkingen en gerichte aankopen. Het is een wens en een streven om vanuit de bibliotheek op termijn ook eigen boeken te gaan (her)uitgeven en activiteiten te gaan ontplooien in de vorm van het organiseren van cursussen en bijeenkomsten.

Om dit mogelijk te maken is de bibliotheek ondergebracht in een aparte stichting “De Smaragden Tafel”, vernoemd naar de beroemde traktaten van de legendarische Hermes Trismegistus. Deze stichting wordt vooralsnog geleid door de bestuursleden van de Orde.

De contactgegevens van de bibliotheek zijn:

De Smaragden Tafel
Industrieweg 39-8
6651 KR Druten

Tel. 0487-513134
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.