Deze Nieuwspagina wordt iedere paar weken aangepast.

Inhoud: 

  1. Lezingen en Loges in Nijmegen

  2. Lezingen in Haarlem

  3. Ordelidmaatschap

  4. Maandelijkse Gnostieke Nieuwsbrief

  5. Forum Fama Fraternitatis1. Lezingen en loges in Nijmegen.

De data in 2010 (steeds op een vrijdagavond om 20.00 uur) zijn alsvolgt:

5 februari: open lezing

5 maart: Loge

2 april:  open lezing

7 mei: Loge

4 juni: open lezing

In juli en augustus geen bijeenkomsten

3 september: Loge

1 oktober: open lezing

5 november: Loge

3 december: open lezing

Adres open lezingen: Prof. Cornelissenstraat 306, Nijmegen (gebouw Rem. kerk).

Toegang kosteloos en vrijblijvend.2. Lezingen in Haarlem.

In Haarlem is er op elke derde zondagochtend  van de maand een open lezing aan het Hasselaersplein 35. Deze begint om 10.30 uur. Als je niet op de uitnodigingslijst staat, bel dan eerst even naar John Schoenmaker, tel 023-529 2529.

Toegang vrijblijvend, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.3. Ordelidmaatschap.

Als je lid wilt worden van de Orde is het goed om eerst eens een open lezing te bezoeken. We gaan er van uit dat je je kunt vinden in de inhoud zoals die op deze site is uiteengezet.

Na inschrijving ben je eerst een jaar proeflid. Je wordt geacht een bepaald boek te bestuderen en (indien mogelijk) mee te doen met de studiegroepen (meestal als huiskamerbijeenkomsten). Het boek wordt je kosteloos aangeboden.

De contributie voor het proeflidmaatschap bedraagt € 22,50 per maand. Na het proeflidmaatschap wordt je uitgenodigd een Orde-inwijding te ondergaan. Indien je daaraan wilt voldoen ben je daarna Ordelid. Je bent dan vrijgesteld van contributie; wel stelt de Orde een vrijwillige en regelmatige bijdrage op prijs, maar dat mag je zelf bepalen.

Je vraagt het proeflidmaatschap aan door de Kennismakingsbrief aan te vragen. Deze wordt alleen per post verzonden en daar zitten alle gegevens bij. Je kunt mailen naar: info@klassiekerozenkruis.nl  Of bel even naar 024-645 03 16 (bgg: 06-55300752).4. Maandelijkse Gnostieke Nieuwsbrief.

Elke maand wordt er per email kosteloos een Nieuwsbrief verzonden met een gnostieke voordracht plus de agenda. Op verzoek wordt het je toegezonden.5. Forum Fama Fraternitatis.

Voor de (proef)leden is het Forum Fama Fraternitatis te vinden op:

http://golf.messageboard.nl/3329/portal.php  Met  vragen over dit forum kan men terecht bij Francine Herrebaut, telefoon 0515-419 400.